Home » Gyermeksarok » Zárba illő kulcs » Az idegenvezető

Az idegenvezető

A gyerekek nagy figyelemmel hallgatták a gyermekgyülekezet vendégét, aki egyiptomi utazásáról számolt be. Olykor feltett egy-egy kérdést is, például hogy tudják-e mi a legizgalmasabb látvány a turisták számára a sivatagban?
– A piramisok! -mondták többen is.
– Azon a vidéken, ahol voltunk, a legnépszerűbb idegenvezető egy tizennégyéves fiú volt -mesélte a vendég, és Irénkének még a lélegzete is elállt, amikor azt hallotta, hogy a fiúcska már kilencéves korában végezte ezt a munkát. Hogy lehet az?
– Ne csodálkozzatok, ha elmondom, hogyan történt! Ez a fiú, akit Noubi Alynak hívnak, mindent megtanult, amit a piramisokról meg lehet tanulni, sőt Egyiptom egyéb látnivalóiról is.
– De hogy lehet azt ilyen gyerekkorban? -kérdezte Irénke.
– Kétségtelen, hogy Isten nagy értelemmel áldotta meg, és az érdeklődése is sarkallta. Sokszor kísérte az idegenvezetőket, odafigyelt arra, mit mondanak a látogatóknak, és kérdezgette az apját is, majd megtanulta a történelmi eseményeket. Amit a felnőttektől hallott, tanácsként fogadta, próbálgatta, mivel nagyon érdekelte, és már gyerekfejjel fontosnak tartotta. -Ilyen egyszerű volt! -Ma pedig ő a legkeresettebb idegenvezető!
Az előadó a gyermekekre nézett, majd azt mondta:
– Ahogy elnézlek titeket, mindig Noubi Aly jut eszembe. Ti is képesek lennétek „idegenvezetésre”. Ne nevessetek! Isten nektek is adott szülőket, nevelőket, akiktől megtanulhatjátok, mi a helyes. Adott igehirdetőket, vasárnapi iskolai tanítókat, aki által nektek adja a legjobbat: az Ő Igéjét! Megtanulhattok az Ő akarat szerint élni. És így elvárhatja tőletek, hogy mások vezetői legyetek! Idegenvezetők, mert akik nem ismerik Isten útját, olyanok, mint az idegenek. Azokat segíteni kell, nagy szeretettel. És ne mondjátok, hogy ti még fiatalok vagytok!
Mit olvassunk a Bibliában?
„Gyermekek szája által szereztél dicsőséget” (Máté 21,16)

Mutassátok meg az utat!

, , ,

About