Home » Lelkesítő » ÍrásOK » Az ÚR ígéretei

Az ÚR ígéretei

Egyik esti elcsendesedésünk során, az Úr számomra tett ígéretei jutottak az eszembe. Néhány kedves ige, amiket kaptam, és amik nagyon kedvesek, és fontosak a számomra. Hihetetlen módon az első ilyen ígéret, ami eszembe jutott a konfirmációs igém volt: „Hagyd az Úrra a te utadat és bízzál benne, majd Ő teljesíti.”

Ami akkor talán nem is tűnt ígéretnek. Akkoriban még nem volt igazán szoros kapcsolatom az Úrral. De most mikor már az Úr gyermekeként tekintek vissza erre az ígéretre, nagyon hálás a szívem. Azóta eltelt már néhány év, és tényleg azt tapasztalom, hogy az életem útját az Úr vezeti. S ha valóbban rá tudom bízni az életemet, és benne minden dolgot, akkor nagyon nagy áldás lehet az életemen. Nagyon sok csodát éltem meg, hiszen számos dolog nem sikerülhetett volna az életemben, ha Ő nincs velem. Fel sem tudnám sorolni mindazt a sok jót, amit az Úrtól kaptam.

Másik ilyen igémet, az eljegyzésünk után szilveszterkor kaptam: „Mert csak én tudom, hogy mi a tervem veletek-így szól az Úr-: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.” Jeremiás 29,11.

Hatalmas örömmel olvastam ezt az óriási megerősítést! Olyan csodás ez az ígéret is! Nemcsak, hogy terve van velem az Istennek, hanem békességet és reményteljes jövőt is akar adni nekem, nekünk. Kell ennél nagyobb ígéret?! Így már sokkal könnyebb indultunk neki az életnek. És amikor egy kis nehézség adódik elég csak visszagondolni erre az igére és máris tudom, hogy ha kérem az Urat, akkor Ő megsegít.

A harmadik ige pedig csak másnap jutott az eszembe, az pedig egy korábbi év igéje: „Ami lehetetlen az embernek, az Istennek lehetséges.” Lukács 18,27.

Ez az ige is sok mindenre rádöbbentett engem. Például, hogy Istennek nincs lehetetlen! Oly sokszor elfog a félelem, hogy hogyan oldódik meg egy-egy nehezebb dolog az életemben, de rá kellett döbbennem, hogy nincs mitől féljek, mert az Úr gondot visel rólam. Csak rá kell bíznom, hinnem kell benne, és ő megsegít. Ezt az igét választottuk és vésettük bele a gyűrűnkbe. És ez az ige erősített meg bennünket abban, hogy össze kell házasodnunk. Nagy bíztatás volt ez, mert tudtuk, hiányosságaink lehetnek, de az Úr kipótolja a hiányzó dolgokat.

Olyan jó tudni, hogy Istennek nincs lehetetlen! És, hogy az Ő ígérete örök és visszavonhatatlan! Szeretném ezen túl is vele, szoros kapcsolatban élni az életünket! Szeretnék mindig hálát adni neki. És ha elgyengülök, vagy elbukok hozzá menekülni. De ez nem csak számomra lehetséges! Hiszen az Úr mindenkit szeret, és nemcsak értem szenvedett és halt meg a keresztfán, hanem érted is! Ne félj Őt keresni és beengedni az életedbe, Ő az aki rendet tud tenni az életedben, és Ő az aki áldássá teheti azt!

,

About