Home » Lelkesítő » ÍrásOK » Isten ajándéka

Isten ajándéka


Gondolom mindannyian nagyon szeretitek ezt a karácsonyi időszakot. Különösen, ha hullik a hó és jókat lehet szánkózni, hócsatázni.

De mit is ünneplünk karácsonykor, és ez hogyan is tartozik a mai témánkhoz, azt mindjárt megtudhatjátok.
Élt egyszer a zsidók országában -Izraelben- egy Názáret nevű városban egy Mária nevű leány, aki Józsefnek volt a menyasszonya. Az egyik alkalommal megjelent neki egy angyal és azt mondta, hogy gyermeke fog születni. Ő ezen nagyon elcsodálkozott, mert nem volt még férje. Az angyal megjelent Józsefnek is és azt mondta, hogy ne féljen feleségül venni Máriát, mert aki benne megfogant, az Istentől van.
Ebben az időben népszámlálás volt, vagyis minden embert megszámoltak az országban. Minden embernek el kellett mennie arra a településre, ahol született, Józsefék így mentek el egy Betlehem nevű városba. Akkoriban még nem volt autó, busz, repülő, hanem gyalog vagy szamárháton közlekedtek, kinek-kinek amilyen lehetősége volt.

Mivel zsúfolásig megtelt a város ahová mentek, nem volt számukra szálláshely, csak egy istállóban. Itt látta meg a napvilágot Jézus. Látogatók is érkeztek hozzá, a pásztorok -akiknek Jézus születését egy angyal adta hírül- és a bölcsek, akik ajándékot hoztak a kisgyermeknek. Karácsonykor mi is arra emlékezünk, hogy Jézus megszületett.
Jézus hasonlóan élt, mint bármelyik ember, de bűnt sohasem követett el. Ő ugyanis Isten Fia. Évek múltán keresztre feszítették, a bűneinkért kellett szenvednie, de a halála utáni harmadik napon feltámadt és felment a mennybe.

Lehet, hogy most azt mondod, hogy rád ez nem is vonatkozik, nem is vagy bűnös. De gondold csak végig az életedet. Sohasem hazudtál, sohasem engedetlenkedtél szüleiddel szemben, sohasem gondoltál semmi rosszat a másikra?
Én is és te is nagyon sok bűnt követünk el Isten ellen, ami miatt örökre távol kellene lennünk tőle.
Jézus azért jött, hogy halála és feltámadása által minden ember számára utat készítsen Istenhez. Ő nagyon szeret bennünket, téged is!
Ha hiszel Őbenne és megbánod a bűneidet, akkor örök életed van. Így nem kell örökre távol lennünk Istentől, hanem már most közel kerülhetünk hozzá, Fián, Jézuson keresztül.

, ,

About