Home » Lelkesítő » ÍrásOK » Fodrásznál

Fodrásznál

Egy ember elment levágatni a haját, és megigazíttatni a szakállát. Ahogy a fodrász dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe elegyedtek. Sok mindenről szót ejtettek, különféle területeken.
Végül szóba került Isten is, mire a fodrász határozottan kijelentette:

  • Én nem hiszem, hogy Isten létezik.
  • Miért ilyen biztos ebben? – kérdezte a vendég.
  • Nos, csak ki kell nézni az utcára, hogy mindenki megértse, miért nem létezhet Isten. Most mondja meg őszintén, ha Isten létezne, hogy lehetne annyi beteg ember a világon? Hogy is hagyhatnának el szülők gyerekeket? Ha Isten létezne, se szenvedés, se fájdalom nem lenne. El nem tudok képzelni egy szeretettel teli Istent, aki lehetővé teszi mindezt körülöttünk.

   A vendég gondolkodott egy kis ideig, aztán úgy döntött, hogy nem válaszol a fodrász felvetésére, mert nem akart vitába keveredni.

   Miután a fodrász befejezte a dolgát, a vendég fizetett, majd elbúcsúzott tőle és kilépett az utcára. A következő pillanatban szemébe ötlött egy ember, akinek hosszú, gondozatlan haja és loboncos szakálla volt. Piszkosnak és kultúrálatlannak tűnt.

   A vendég visszafordult, és megint belépett a fodrászüzletbe, ahol megszólította a fodrászát:

  • Tudja mit mondok? Nem léteznek fodrászok a világon!
  • Hogy mondhat ilyet uram? – kérdezte meglepetten a fodrász.

Hiszen itt vagyok én, én fodrász vagyok, nem? Épp most fejeztem be az ön hajának és szakállának a rendbetételét.

  • Nem, nem! – erősködött a vendég. Fodrászok márpedig nem léteznek, hiszen ha léteznének, akkor nem lennének olyan hosszú, gondozatlan hajú és szakállú emberek az utcán, mint az az ember ott, látja?
  • Ah, de hát attól még léteznek fodrászok!” – válaszolt. Tehetek én arról, hogy az az ember nem jön be hozzám?”

„Hát ez az! – bólintott rá a vendég. – Éppen erről van szó! Isten is LÉTEZIK! Tehet Ő arról, hogy az emberek nem fordulnak Hozzá, hogy nem keresik meg Őt?”

„Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta. (Zsolt 121,2)

,

About