Home » Gyermeksarok » Zárba illő kulcs » Szellemi táplálék

Szellemi táplálék

Kati nagyon örült Bibliájának, amit egy hete kapott. Betette a könyvszekrénybe, de előbb gondosan le is törölte, hogy egy porszem se maradjon rajta. -Igyekszem, hogy ilyen szép maradjon, ameddig csak lehet! -gondolta, és nem is vette észre, hogy az elsuttogott mondatot anya is meghallotta.
– Csakugyan, ezt tartod a legfontosabbnak? -kérdezte kislányát.
– Hát nem fontos? -nézett rá kérdőn-, nézd, éppen olyan kiadás a nagymamáé, és azon már alig látszik az aranyozás, a lapok meg… Olyan elnyűtt az egész!
– Természetesen, mert nagymama sokat használja!
– Igaz, még ír is bele! Itt a margón az áll, hogy „Ma csodálatos táplálék volt!” -Talán ebéd után olvasta?
– Nem, Katikám, olyasmit nem jegyzett volna fel a nagymama a Bibliájában! Nem hallottál arról, hogy nemcsak a testünket kell táplálnunk, hanem a bensőnket is? Isten Igéje szellemi táplálék, erőt, életet, bölcsességet ad! Segít abban, hogy növekedjünk a szeretetben, a megértésben, türelemben, hogy megértsünk másokat, egyszóval, hogy lássék, kiábrázolódjék rajtunk az, amit a mi Urunk tanít nekünk!
Kati elgondolkodott, miközben saját vadonatúj Bibliájára nézett, végül megszólalt:
– Most kezdem érteni, hogy nem a Biblia külső szépsége a legfontosabb, hanem hogy elolvassuk és megértsük. A betűk fontosabbak, mint a kötés és az aranyozás.
– Így van, de a betűnél is sokkal fontosabb, hogy az Igében lelki-szellemi tartalom van. Mit is ír az apostol a korintusiaknak: „Mert a betű megöl…” (2 Korintus 3,6)
Kati ismét nagymama Bibliáját lapozgatta, és hirtelen azt vette észre, hogy a lapok egy helyen nagyon elkoptak, elvékonyodtak.
– Ezek biztosan a Zsoltárok! -mondta anya. -Nagymama legtöbbször a Zsoltárok könyvét olvasta. Gyakran mondta, hogy az az ő csodálatos kincse, szellemi tápláléka! Aki sok nehézségen megy át, annak a zsoltárok igen fontosak!
– Ó, anya, értelek már! Most már nem azt szeretném, hogy a Bibliám ilyen szép, új maradjon (persze, azért vigyázok rá!), hanem hogy meglássék rajta, hogy a tulajdonosa forgatja! De azt még nem tudom, hogy lesz belőle az én számomra is táplálék?
Talán segítségedre lehet, ha megtanulod ezt a zsoltárverset: „Gyönyörködöm a Te rendeléseidben, a Te beszédedről nem feledkezem el!” (Zsoltár 119,16)

Olvasd a Bibliát!

 

,

About