Home » Gyermeksarok » Zárba illő kulcs » Érdekes kísérlet

Érdekes kísérlet

Péter alig várta, hogy kipróbálja, azaz ő is játszhasson a videojátékkal, amit a szomszéd fiú, Jani kapott. Éppen indult volna a kiskapu felé, amikor édesanyja utánaszólt:
– Petikém, el ne felejtsd, megígértük Erzsi néninek, hogy kitakarítjuk a garázsát. Addig ne menj sehová, amíg azt el nem végeztük!
– Nekem is ott kell lennem? -görbült le Péter szája. -Ez egyszer nem nélkülözhetnétek az én segítségemet?
– De hát te is megígérted, kisfiam!
– A múlt héten én segítettem Bokor bácsinak, most segíthetne helyettem más -durcáskodott Péter-, nem csinálhatnám most azt, amit én akarok…?
Apa közbeszólt:
– Gyere csak, Péter, mutatok neked egy érdekes kísérletet! – És indult a munkapadjához. – Nézd, ott van két korsó, üresek, hozd ide őket! Így ni! mondjuk, hogy mindkettő olyan, mint a te életed. No, csak a kísérlet kedvéért.
– Értem. Mi lesz a kísérlet?
– Ott van egy zacskó madáreleség, azt is hozd ide! És most mondjuk, Hogy ezek a pingponglabdák azok a dolgok, amiket Isten kíván tőled. No, dobáld bele szépen őket a korsóba, ha elgondoltad, miről van szó.
Petinek tetszett a dolog. Ejtegette a labdákat a korsóba: imádkozás, Biblia-olvasás, gyülekezetbe járás, szófogadás, másoknak segítés, nem feleselés… így ni! Tele is a korsó.
– Akkor vedd a másik korsót, és töltsd bele a madáreleséget. Nincs tele, nem baj, ezek a te kívánságaid, amit nagyon szeretsz csinálni, nos?
– Biciklizés, úszás, videojáték, tv-nézés stb.
– Rendben van, látod, nem is tölti ki egész életedet. De most tedd bele még a labdákat is!
– Hm. Alig fér bele néhány!
Apa mosolygott:
– Ez a  kísérlet egyik fele. Most tedd vissza a labdákat a másik korsóba, és nézzük, mennyi madáreleség fér abba a korsóba! Öntsd bele! -És Péter csodálkozva látta, hogy minden szem belefér a labdák közé.
– Minden azon múlik -ölelte meg apa-, hogy mit teszel előre! A korsóban és az életben is. Ha Istennek adod az első helyet, Ő gondoskodik róla, hogy sok minden mást is megtehess, de ha a magad kívánságait helyezed előtérbe, nem marad hely Isten számára, érted-e?
– Értem -mondta Peti vidáman. -Anyu, megyek veled Erzsi nénihez, és utána Janihoz, ha jut rá idő. -Apa utánaszólt:
– Útközben tanulj meg valamit: „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát, és mindenek megadatnak nektek!”

Keressétek először Isten országát!

, ,

About