Home » Gyermeksarok » Zárba illő kulcs » A csokoládé és a tej

A csokoládé és a tej

Juli nagyon szerette a csokoládét. És amíg az ajándékba kapott táblát majszolta, megsajnálta a húgocskáját, aki mohón szívta a tejesüvegét.
– Mami, adhatok neki is egy kis csokit? Mindig csak tejet kap szegényke. én nagyon unnám az ő helyében…
– Persze, mert már kinőttél az ő korából. De amikor te voltál ilyen kicsi, te is csak tejet kaptál, és később, lassan és nagyon gondosan tértünk át gyümölcsre, főzelékre, és látod, milyen szép erős kislány lett belőled!
Juli kuncogott, és egy kicsit kihúzta magát. Anya azonban folytatta:
– De tudod, kicsikém, a szülőknek nemcsak a gyermek testi gondozása a feladata. Mi apával együtt ugyanilyen módon tápláltunk téged Isten Igéjével.
– Igen? -Juli meglepettnek látszott.
– Amikor kicsi voltál, de már értetted a beszédet, a Gyermekek Bibliájából olvastunk neked. Később pedig a Szentírásból az egyszerűbb, könnyebben érthető történeteket mondtuk el, amíg azután megkaptad a saját Bibliádat…
– És én olvasom, de anya, képzeld, mindig úgy gondoltam, az a legtermészetesebb dolog a világon, hogy Istenről, Jézus Krisztusról és a többiekről tudjunk. Én velük nőttem föl. És ugye, ha ez a pici testvérke is érti majd a beszédet, neki is elolvassuk? De mikor lesz az? Még nagyon sokára…
– Tudod mit -nevetett anyu-, mire saját kiskanalával eszi a csokoládépudingot, addigra megérti azt is, amit elmondtunk neki! Mert tudod, amit eszik-iszik, amivel táplálkozik az ember, abban növekszik. Ha kicsi korától kezdve a televízió rajzfilmjeit látja, azt sem tudja, szegényke, mit gondoljon, hiszen az egészen másféle lényeket mutat, mint amilyenek a valóságban vannak.
Juli hirtelen fölnevetett:
– És én még nem értettem, miért akar a kis Balázs a szomszédból a macskával beszélni. A nyávogására azt hajtogatta: -ezt nem értem, mondd rendesen! Ha-ha-ha!
– Ha nem olvasod rendszeresen az Igét, akkor csecsemőkeresztyén maradsz, akit bármivel meg lehet etetni…
– Olyan, akivel mindent el lehet hitetni?
– Igen. És nézd, ott a Bibliám, keresd ki belőle -mert te már magad is ki tudod keresni az igéket-, szóval keresd ki belőle Péter második levelét! Megvan? Nos, akkor olvasd föl a 3. rész 18. versét, kérlek!
Juli olvasta: „Növekedjetek a kegyelemben, és a mi Urunknak, a Megváltó Jézus Krisztusnak megismerésében!”

Legyetek értelmesek!

, ,

About