Home » Lelkesítő » ÍrásOK » Töredezettségmentesítési hadművelet

Töredezettségmentesítési hadművelet

Amikor a mai idők divatjairól beszélünk, semmiképpen sem kell magyarázni az egyre megújuló technika fontosságát, ezen belül is a számítástechnika és az internet előtérbe kerülését. Magam még eme vívmányok nélkül nőttem fel, csak viszonylag később jutottam odáig, hogy nekem is haladnom kell a korral.
Rövidesen eme elhatározásomat tettek követték. Beszereztük a gépet, amit nagy örömmel próbálgattam, kezelgettem. A bekapcsolásnál, mint rendszergazdaként az én nevem jelent meg, ami nagy örömmel töltött el. Úgy gondoltam, hogy kedves barátnőmnek is nyitok egy ilyen külön blokkot, azaz felhasználói fiókot, az ő nevén, hogy láthassa, rá is gondoltam, hiszen elég gyakran volt nálunk és használta a gépünket -én meg a tudását. Azonban, amikor gépemmel megismerkedtem, azt hittem, minden flottul megy majd, egyre jobb leszek.

Na, ez nem vált be, sőt! Minél többet megtudtam, annál több kérdésem lett.
Ráadásul egy idő után úgy elkezdett lassulni, hogy elmondhattam, a gépem lassabb, mint a csokis-csiga. Sokat kérdezősködtem, mi lehet a probléma. Tudod, a kizárásos technika, 50-50 %, telefonos segítség, kérdezzük meg a nézőket… Nem jött be egyik sem.
Aztán egyszer csak valaki megszólalt. Próbáljam futtatni a töredezettségmentesítőt. Na, persze, futtatni a kutyákat szokták, mondtam válaszul, amin nagyot nevetett ismerősöm, majd türelmesen elmagyarázta, mi is az. Amikor a programok összeakadnak.
Ja, mondom, az az én életemben igen gyakori… Tudod, ha a gépnek két felhasználója is van, akkor van, hogy a rendszert lelassítja.

Érdekes. Sok programunk van nekünk is. Amelyek összegabalyodhatnak. A Bibliában az van írva, hogy ne szolgálj két úrnak:
„Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.”
– Miről beszél ez nekünk?
– A kérdésre a válasz igen megrázó lesz. Választanod kell. Életedről van szó. Az örök éltedről. Hogy hová kerülsz, ha szíved utolsót dobbant.
– Na, jó, ez azért sok. Hagyjon már engem ezzel. Én jól elvagyok. Megélem az életem, ahogy akarom.

És persze azért van, hogy elmegyek istentiszteletre. Amúgy meg én semleges vagyok. Ja, meg egész jó ember, és ezt mások mondják rólam.
– Hát ez azért nem így működik. Két út van. NINCS középső.
Egy út, ami
Istenhez vezet. Egy pedig, ami az örök kárhozatra.
Hogy mi a menny
és mi a pokol?
Emlékezz csak
életed legszebb pillanatára. Szorozd meg a végtelennel. Ez a
menny. Emlékezz arra a percre, amikor olyan rosszul érezted magad, mert tudtad, te vagy a hibás, amikor még nem tompult el lelkiismereted, hanem érezted bűnöd súlyát. Szorozd meg a végtelennel. Ez a pokol.
Hangsúlyozom. Csak két választásod van. Csak kettő.
– Mi ez a rizsa? Nem választok és kész.
– Nem tudsz nem választani. Ha nem döntesz, akkor megtagadtad Isten hívását. Tehát a másik mellett döntöttél. Nem egy olyan emberként beszélek hozzád, aki tökéletes, vagy olyan jó ember lenne. Nem. Isten előtt ez nem számít. Csak egyetlen egy. Hogy
hiszel-e.
– Miben kéne hinnem? Isten nem létezik, ha így lenne, nem lennék beteg, nem lenne ennyi szenvedés a világon.
– Na, most nem általánosan beszélünk, hanem egyedül terólad!
Hívtad-e hittel segítségül az Úr nevét? Megfigyelted válaszát? Tudod, ez olyan, mint az apa és gyermeke közötti kapcsolat.

Gondolj bele, mit mondana édesapád, ha kérés-automatának használnád. Sose kérnéd a tanácsát, sose köszönnél, és csak a kéréseid miatt fordulnál felé?
Nem hinném, hogy volna ilyen szülő.
De te sem hiszem, hogy ilyen szívtelen lennél, hogy ezt várnád el tulajdon szülődtől. Isten is ugyanúgy részese akar lenni életednek, mint egy szülő. Igen, tudom, talán nehéz ezt elhinni. Arra kérlek, ha nem hiszel nekem, tedd próbára Őt. Tudod, Isten
annyira szeretet téged, hogy Egyszülött Fiát adta. Emberré lett, átélt ő is megannyi nehézséget.
Tudod, miért jött? Hallottál már róla?
Mert eltávolodtunk tőle mindnyájan.
Tudod, mi választ el Tőle?
A mi
bűnünk. Senki nem mehet bűnösen hozzá. Talán már ezt hallottad, tudtad.
De azt is tudod, hogy Jézus eljött, hogy a te és igen, az én bűneimet magára vállalja?

Emlékszel még a gépre?
Életünkben gyakori, hogy annyi programunk van, annyi minden megterhel, hogy sokszor azt mondjuk, nem bírjuk tovább. Hogy elég az egészből. És lelassulunk ilyekor mi is. Megterhelőnek érzünk mindent és kilátástalannak.
Szeretnénk kiutat találni. Szeretnénk, ha valaki megmondaná, hogyan tovább?
Talán félsz, vagy aggódsz.

Talán már önmagadat veted meg sok bűnöd miatt. És nem tudod, hogyan tovább.
De van megoldás.
Isten
eleve olyan „programozó”, aki a legjobbat akarta mindannyiunk számára. De talán hallottál róla, hogy Ádám és Éva másképpen döntöttek. Nekik nem kellett Isten terve.
De te
dönthetsz még másképp. Még van lehetőség. Isten új programot adott.
Jézus személyében.

– Na, jó, de akkor hogyan tovább? Én ezt nem értem!
– Emlékszel még, mit ajánlottak nekem, mi a megoldás, hogy jól működjön a gépem?
Töredezettségmentesítést.
– Micsoda?
Az ember és Isten között a bűn által törés van. Senki nem mehet Hozzá, mert mindnyájan vétkesek vagyunk.
– Na jó, de akkor mindenki a pokolra kerül? Akkor mi ez a szeretet rizsa, amit a templomosoktól hallunk?
Ilyen Isten? Akkor tök mindegy, mit csinálok? Úgyis az örök kárhozat a részem.

Jól gondolod. Ezt érdemelnénk.
Micsoda, akkor ennyi? Vége? Nincs megoldás?
Jézus és Édesapja megegyeztek.
Jézus fog meghalni helyetted. Ő az Isten és ember közötti törést megszünteti, és mentesít bűneink alól.
– Na, ne szórakozz már! Ugyan, nem én miattam történt. Én még nem is éltem! Ostobaságokat beszélsz! Én nem öltem meg őt!
– De Isten így döntött. És Jézus vállalta. Azt mondta, aki hiszi, hogy Jézus Krisztus Isten Fia, és a mi bűneink miatt halt meg, az üdvözül.
– Én ezt nem hiszem. Honnan hallottad ezt? A Bibliában meg van írva.
János evangéliuma 3.rész, 16.
verse:
„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
– Hogyan? Valóban benne van? És ez rám is vonatkozik? Azt nem hinném! Én nem vagyok méltó rá!
– Senki sem az. De elfogadhatod.
– De mit kell tennem ezért?
– Semmit. Nem tehetsz semmit. Ez ajándék. Egyszerűen csak higgy. Dönts mellette. És beszélgess vele, naponként. Az imádság beszélgetés vele. Mert Ő valóban az Édesatyád akar lenni, és gyermekedként akar szólítani. Nem fog kényszeríteni
semmire. De Ő már nagyon vár.
– Tehát futtassam a töredezettségmentesítő programot?
– Igen, látom, érted már!
– De az nem veszélyes? Sokan azt mondták, hogy akkor egy csomó mindenről le kell mondani!
– Én, amiről lemondtam, önként tettem. Mert megláttam, hogy rombolja életem. És tudom, mert megtapasztaltam, Isten a legjobbat akarja az én életemben. Mielőtt még
megkérdeznéd. Az életed nem lesz könnyebb, és Isten nem ígérte azt, hogy most már nem lesznek nehézségek. De megláthatod, hogy Ő mindig melletted lesz és békességet
ad, biztos pont lesz az életedben és megáld, és beragyogja életedet.

Tehát, döntöttél?

, , ,

About