Home » Gyermeksarok » Zárba illő kulcs » Igazán szereted?

Igazán szereted?

Tina nagyon boldognak látszott, és nem titkolta, hogy ennek Gergő az oka.
– Olyan csodálatos fiú -és anyjához fordulva azt is hozzátette: -azt hiszem, ő is szerelmes belém!
– Nem elég a jó barátság? -kérdezte anya. -A szerelem korai még, és különben is komoly, felelősségteljes dolog.
Joel úgy érezte, bele kell szólnia, ingerelte, hogy nővére felnőttnek képzeli magát, noha még csak 15 éves. azt mondta kissé gúnyos nevetéssel:igazan
– Az én kiskutyám is szeret engem! Mindig azt teszi, amit mondok neki, bármikor hajlandó a játékra, nem felesel vissza, mint némely élesnyelvű „hölgy”. Ez az igazi szeretet!
Talán még össze is kaptak volna, ha meg nem szólal a telefon. Tinát keresték. A beszélgetés nem tartott sokáig, Tina felháborodva jött vissza.
-Ez az undok Gergő! -kiáltotta. -Azt hittem, hogy szeret! Mindig olyan kedves és előzékeny volt, de most…
– Mi történt? -kérdezte anya kíváncsian.
– Hogy mi? Képes volt Alizzal menni a kosárlabda-meccsre. Szóba sem állok vele többet!
Joel hangosan fölnevetett:
– Szóval ez az igazi szerelem? szóba sem állsz vele többet? Az előbb azt mondtad, igazán szereted! Mi lett a nagy érzéssel? Lefolyt a csatornán?
A nagy csúfolódásban észre sem vette, hogy Bobi a lábánál ugrál, és véletlenül rálépett a farkára. Éles vinnyogást hallottak, majd Joel kiáltását. A kutya beleharapott a lábába.
– Te komisz dög -szidta kedvencét-, mars innen! Látni sem akarlak többet! Azt hittem, énrám sohasem támadsz! Pfuj!
Anya megállt az ajtóban:
– No, mi lett a nagy érzelmekből? Úgy látom mindketten csalódtatok!
Tina még mindig mérges volt:
– Igen, tévedtem, csalódtam! Azt hittem, szeretem Gergőt, egészen addig, amíg meg nem sértett!
– Te is így voltál Bobival, igaz, Joel? Szeretted, amíg meg nem harapott! De most már ne tréfáljunk, hanem beszéljük meg, mi köze volt a ti érzéseiteknek az igazi szerelemhez, szeretethez? Tapasztalhatjuk, éppen a mostani esetekből, hogy az érzelmek igencsak hullámzanak! Talán nem is tehetünk róla! De éppen azért nem szabad rá úgy építeni, mint igazán „erős alapra”!
– Az igazi szeretet nem hullámzik? -kérdezte Tina.
– Drága kislányom, mi lenne, ha Isten szeretete nem lenne változatlan? Ha kijelentené, hogy többé nem szereti azt, aki vétkezik ellene?
– Az nagyon szomorú lenne, rám nézve is -mondta Joel elgondolkozva. Tina nem szólt semmit, de lassan lehajtotta a fejét. Csak később kérdezte:
– Milyen hát az igazi szeretet?
Anya kezébe vette a Bibliát, és úgy válaszolta:
– Pál apostol valóságos himnuszt írt erről. Olvassátok el az első korintusi levél 13. részét, és gondolkozzatok el rajta. A szeretet Isten parancsa! Ő azt akarja, hogy mi, emberek, szeressük egymást, de- igazán! János evangéliumában ezek az Úr Jézus szavai: „Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást!” (János 13,34).

Szeressétek egymást!

, ,

About