Home » Gyermeksarok » Zárba illő kulcs » Mi van a kirakatban?

Mi van a kirakatban?

Bálint elbeszélte otthon, hogy egy ismerősnek egy evangéliumi iratot (traktátust) vittek. Aztán kissé szomorúan hozzátette:
– Összeszedtem a bátorságomat, és felkínáltam egyet Márton bácsinak, de nem fogadta el. Azt mondta, nem hiszi, hogy én igazán keresztyén vagyok…
Hűha! Ez aztán nagy baj! -felelte apja. – Mit tettél vagy mondtál Márton bácsi előtt, hogy így nyilatkozott rólad?
Bálint becsületesen törte a fejét, majd azt mondta elég akadozva:
– Talán megtudta, hogy én törtem be az ablakát múltkor a labdával? Apa, hidd el, én be akartam neki akkor vallani, de a többiek azt mondták, ne tegyem, úgyse tudja meg soha!
Apa elkomolyodott, de nem szólt semmit. Látszólag nem is haragudott, és vacsora előtt még sétát is tett Bálinttal. A sportszerüzlet előtt megálltak. Bálint a kirakathoz húzta:
– Nézd, olyan focit szeretnék én is születésnapomra! Látod?
Látom, de.. honnan tudod, hogy árulnak olyant a boltban?
Onnan, hogy a kirakatban van! Ez csak világos!
Kisfiam, figyelj ide! Az emberek is így ítélik meg egymást. Amit látnak rajtunk, tetteinkben, beszédünkön keresztül, abból következtetnek arra, milyenek vagyunk belül.
Ó, apa, az ablaküveg, ugye? Igazad van, holnap mindent elmondok Márton bácsinak…
Apja megsimogatta a fejét. és másnap valóban becsöngetett Márton bácsihoz, és elmondott mindent, és megkérdezte, kifizette-e a biztosító az üveg árát, mert ha nem, ő odaadja a zsebpénzéből…
– A biztosító elintézte -nézett rá kedvesen Márton bácsi-, én pedig örülök, hogy ilyen módon te is elrendezted, mert én láttam, hogy te dobtad a labdát. Ne a zsebpénzedet add ide, hanem tudod mit: a traktátusodat! Most már érdekel! Én meg mondok nektek valamit, amit régen tanultam:
„Gyerekeim, ne szóval szeressünk… hanem cselekedettel és valóságosan!”
(1 János 3,18)


Fontos, ami látszik rajtad!

, ,

About